torsdag 16 maj 2013

Sydöstra Skånes tävling

I helgen som gick hade vi tre dagars täving på Sydöstra. Fredagens hopplopp gick riktigt fint förutom en snöplig rivning :( Jag ser på filmen att det är jag som stör honom, men jag önskar att han inte vore så känslig:( Annars var det ett riktigt bra lopp.

Agilityloppet däremot gick vi igenom felfria trots att det inte riktigt blev som jag planerat vid staketet innan vippan. Väl i mål tror jag att vi är färdigtävlade och jag sätter mig som funktionär i klassen efter och Simpley fick vila. Efter ett tag får jag veta att vi är två stycken på exakt samma tid och ingen av oss är fullcertade. Alltså skulle det bli omlopp! Kändes jättejobbigt att behöva ladda om igen och försöka få till ytterligare ett bra lopp. Men jag jobbade med mina tankar och bestämde mig för att inte ändra något på min handling förutom att jag skulle göra framförbytet vid hindret innan vippan, oavsett var Simpley var. Jag var taggad på ett bra sätt när vi gick in på start, vilket jag haft så svårt för, men som jag tränat så mycket på den senaste tiden. Till min stora lycka gör vi ytterligare ett felfritt lopp och CERTet är vårt!!!!! Det jag är gladast över är att jag lyckades hitta rätt energi och sinnesstämning innan loppet som gör att vi presterade när det verkligen gällde!!

Lördagens hopplopp blev raka motsatsen, helt kaosartat. Simpley hittade sin egen bana och lyssnade inte alls på mig på flera ställen. I agilityloppet fick vi återigen en snöplig rivning, annars ett jättefint lopp.
I söndagens hopplopp blev det en disk. Jag vet att Simpley kan sina tunnelingångar men i detta lopp missade han en tunnel och vi sprang bara vidare. Jag fick senare veta att jättemånga hundar hade problem på just det stället. Kanske blev hundarna förvirrade av att där låg så många tunnlar?

I agilityloppet fick vi återigen en rivning:( På slutet tror jag att jag slarvade vid en jacko så det blev en disk, men 5 fel eller disk spelar ingen roll.
Sammanfattningsvis gjorde vi flera riktigt, riktigt bra lopp, men som vanligt för får del syns det inte i resultatlistorna på grund av en rivning i varje lopp typ...

4 kommentarer:

Hanne sa...

Kæmpe tillykke med certet..;o))
knus

Catharina sa...

Grattis till Certet!

Catharina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Catharina sa...

Sorry, det där ser ju skumt ut...tog bort för det blev samma grattis två ggr... :-)