måndag 11 november 2013

Milo 6 månader

Milo har nu hunnit bli 6 månader. Han har vuxit om de andra hundarna och han börjar få så där underbart grova tassar som jag älskar!

Jag brukar alltid vara noga med att ta ut mina valpar på diverse olika platser för miljöträning. Tyvärr har jag inte alls hunnit detta i den utsträckning som jag skulle velat med Milo. Men i torsdags bar det till sist av (bättre sent än aldrig) för hans första riktiga stadsbesök i Lunds centrum. Som vanligt var Milo hur cool som helst. Han betedde sig som om han gick på stan varje dag, inga konstigheter med alla människor, bussar, bilar och cyklar. Och när jag tog upp hans lunch glömde han allt runt omkring och var totalt fokuserad på mig. Vi körde hela repertoaren med sitt, ligg, snurra, backa mm utan problem. Jag trodde att han kanske skulle vara lite trött i huvudet efter alla nya intryck, men icke! Det var ingen större utmaning för honom verkade det som. Skönt med coola hundar!
I helgen regnade det konstant men jag var ändå ute och försökte få till några foton på Milo nu när han ”fyllt månad”.  


 
Vi tränar just nu mindre agility och mer tricks. När jag skulle lära Milo ”ligg kvar” började han backa liggandes istället. Jag fångade beteendet och nu börjar han bli en fena på detta! Vi har dock lite kvar tills han kan göra det helt på egen hand. Men jag har inget bra kommando för det. Någon som har något bra förslag? ”Back” är ett agilitykommando så det funkar inte… 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner knappt igen honom! Han har ju vuxit jättemycket.

Hur är det med Simpley? Märker du någon skillnad efter att han börjat äta antibiotika?

/ Susanna

Susanne sa...

Jag kan inte säga att jag märker ngn jätteskillnad på Simp tyvärr:( Ibland blixtrar han till men emellanåt är han fortf så trött så trött...:( Tog det tid för Zorro också att komma tillbaka?

Anonym sa...

Det tog tid. Han var snabbt tillbaka och gjorde rätt i slalom och lyssnade på mig. Det tog däremot flera månader för honom att komma tillbaka fartmässigt.

/ Susanna