måndag 27 januari 2014

Ett bra träningspass

Jag hade kommit igång så fint igen med agilityträningen under julhelgen men sen kom snön och kylan och det var bara att lägga ner träningen för en tid. Ingen katastrof i det, det brukar ju alltid bli en period under vintern som vi inte kan träna ute. Men då Stina undrade om jag ville följa med och träna inomhus i förra veckan var det klart att jag hängde på. Stina har inte sett Simpley på flera månader och det skulle bli intressant att se om hon såg någon skillnad på honom. Och för Milos del, som bara har tränat hemma på våra egna hinder, skulle det bli en nyttig erfarenhet att komma på ett helt annat ställe.

Med de vuxna hundarna körde vi två olika kombinationer, lätta med mycket fart och många tunnlar. Simpley njöt varje sekund han fick springa och Stina tyckte det var en helt annat lyster om honom än det varit tidigare. Roligt!!!! Det andra kombinationen vi körde innehöll två slalom. Simpley fick köra den kombinationen två gånger, alltså totalt fyra slalom, och han hade jättefin fart genom alla!!!! Det var länge sedan, han brukar krokna efter ett. Han var dessutom inte trött efter träningen men jag slutade medvetet innan han blev trött så han fortfarande skulle känna ett sug efter agilityn.

Milo kom in i hallen och var hur cool som helst. Att det var ny miljö och ny akustik bekymrade inte honom. Han var direkt med på att träna och var totalt fokuserad. Ett par gånger dundrade han in i tunnlarna som fanns där och halkade och trillade i de böjda tunnlarna. Mina tunnlar har halkfri botten, det hade inte dessa. Så han var inte riktigt beredd på detta och blev lite försiktig sen. Men inte värre än att han tog det lugnare in i tunnlarna och sen kunde han gasa igen. En nyttig erfarenhet då han kommer att träffa på sådana tunnlar igen.

Sammanfattningsvis var det ett riktigt bra träningspass med båda hundarna. Stina tyckte Simpley hade en helt annan glöd och Milo reagerade inte alls på ny miljö.

Inga kommentarer: