måndag 12 maj 2014

Tävling i Forsakar

Igår tävlade jag och Simpley i fantastiskt vackra Forsakar. Det var en helt perfekt tävling! Som någon sa, "en agilitytävling som det var förr". Litet startfält och gemytlig stämning. Ett stort plus dessutom för jättefina planer och fantastisk omgivning. Resultatmässigt var det dock lite si och så.

Simpley var mest taggad till hopploppet och gjorde egentligen ett jättefint lopp. Men han hade problem och halkade i slalomet vilket gjorde att han saktade farten jättemycket. Efter platten skulle hunden tillbaka 180 grader. Simpley läste det lite för bra och började svänga inuti platten, som var blöt. Detta resulterade i att han nästan inte höll på att ta sig ut från den och när han väl kom ut kröp han ut. Båda dessa saker kostade  jättemycket tid, men som sagt, i övrigt ett bra lopp.

I agilityloppet ändrade jag mitt val av handling (som så många gånger förr!!) precis innan start. Jag hade planerat att vara på utsidan om hindret efter första tunneln men precis innan start ändrade jag nig till att vara på insidan och därefter göra ett blindbyte. Detta resulterade i att jag var felplacerad inför nästa hinder. Simpley är väldigt känslig för om jag står i vägen när han hoppar över ett hinder, vilket jag i detta fallet var. Hade jag banvandrat detta alternativ hade jag upptäckt det, men det gjorde jag som sagt inte... Så resultatet blev att Simpley rev hindret efter:( Surt för vi hade klassens näst bästa tid...1 kommentar:

Anonym sa...

Det var ju väldigt vad han fastnade i säcken! Annars tycker jag han verkar springa på betydligt bättre.

Zophia fastnade på precis samma sätt på lördagen när hon sprang sitt hopplopp.

/ Susanna