lördag 6 februari 2010

Friskvård

Idag var det dags för veckans vattenträning för Yatzi och idag stod det simning på schemat. Jag kan tyvärr inte säga att han uppskattar det... 20 minuters effektiv träning varav 10 med jet streamen på. Dock får han ha en liten, liten flytväst på sig eftersom han har så mycket päls som blir väldigt tung i vattnet. Simpley är med och hejar på! Han har också fått prova att stå på rampen ner i bassängen men uppskattade inte vattnet. Tur han inte vet att till sommaren ska han också så smått börja simträna.
Efter simningen börjar däremot det roliga enligt hundarna. Fönen ser ut som en dammsugarslang och sådan är till för att anfallas. Vi är två mot två, jag och fönen mot Yatzi och Simpley. Mitt lag brukar vinna efter en svettig kamp;) Jag tror hela djursjukhuset hör när vi är och tränar;) Efter sådär 20 minuters torkning blir det vibrationsträning för Yatzi vilket uppskattas mycket mer än vattenträningen. Väl hemma brukar Yatzimassage, så även idag.
.
Yatzis uppbyggnad fortsätter som tidigare. Men nu när det är så mycket snö har jag utökat träningen till 10 minuters skritt i djupsnö per dag. Suverän träning!!!! Cavalettin går däremot bort för min stege ligger begravd under en snöhög...
.
Simpley har fått träna hoppteknik från Susan Salos Dvd "Puppy Jumping" idag och den träningen går bra. Även ifall jag älskar vintern så önskar jag att det snart blir barmark så att jag kan börja handlingträningen med Simpley. Just nu blir det mest övningar man kan göra inomhus...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken hunddag! :) Hoppas rehaben går bra och vi kan träna tillsammans till våren.

Anonym sa...

Mina vovvar skulle verkligen uppskatta en simtur. Zorro är så galen så han skulle hoppat i vattnet (i havet alltså) direkt om han fick chansen.

Hur ska du lära in kontaktfälten? Ska du använda target kan du ju träna det inomhus. Ska du ha "running contacts" går det ju också bra att träna inomhus.

Slalom började jag med inomhus.

/ Susanna