måndag 7 mars 2011

Vallningsrapport

De senaste veckorna har vi varit flitiga i fårhagen (eller snarare fårridhuset;)). Båda killarna blir eld och lågor när de märker vart vi kommit. För några veckor sedan testade vi hur de uppförde sig när de ställt fåren mot väggen och ska hålla dem där. Madde har förklarat för mig att det krävs väldigt mycket mod av hunden att våga stå öga mot öga med 12 får som stirrar på hunden och bara vill iväg. Yatzi är en riktig stjärna på detta. Han ställer dem mot väggen, stannar ca 2 meter ifrån, sen står han kaxigt med alla 4 tassar i backen, lutar sig fram, svansen rakt upp och släpper inte fåren med blicken. Ingenting skulle få honom att backa!!!

Simpley tycker det är lite jobbigare att stå öga mot öga. Han ställer dem mot väggen och står kvar men emellanåt släpper han fåren med blicken. Men kvar står han! Fåren har av någon anledning mindre respekt för Simpley än för Yatzi. Inte för att detta bekymrar Simpley, han tar igen det genom att skälla extra mycket och bita mig (!!) när han får chansen!

I övrigt får båda hundarna träna på att kontrollera sin iver med fåren. De har lite svårt att förstå varför man inte kan valla i samma tempo som man springer agility...

Jag vet att film från vallningen efterfrågas och vi ska se om vi kan få med en "filmare" vid något tillfälle.

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Tack för ditt mail! Ska gå vidare med sjukgymnast samt skicka ett mail till Stefan och se vad han säger. Vill ju tro att han borde ha känt något under de fyra gånger som han tittat på Ella.

Angående täcket vill jag ha ett täcke med bra passform, framför allt i fram. Sedan vill jag ha ett täcke som täcker de stora muskelgrupperna, men som samtidigt behåller rörligheten, och det är här det svåra kommer in och mina gissningar om att jag kommer att behöva rita flera varianter. Men har något bra på gång hoppas jag :)

En annan detalj är att ha ett ställbart täcke eftersom mina tjejer växlar pälsmängd och därmed storlek när det gäller täcke.

Anonym sa...

Ser fram emot en film på vallningen:)

/ Susanna