söndag 4 april 2010

Gåsahoppet dag 2 samt filmer

Gårdagens agilityklass blev en klockren disk för Yatzis och min del... Det är väldigt sällan vi diskar oss och då gäller det ju att göra det ordentligt;) Hunden skulle ta ett hinder som stod vinkelrätt mot balansen som var hindret före. Jag såg inga svårigheter i det och skickade iväg Yatzi med ett hoppkommando. Ok, jag fattar sa Yatzi och drog iväg på långhoppet som stod rakt fram i hans linje... Jag såg inte ens den fällan så det var helt och hållet mitt fel. Jag tror inte Yatzi märkte att det blev fel, han var så säker på vad jag hade sagt vi skulle. Till saken hör att jag före klassen klagade på att banan var för lätt, jag ville ha fler utmaningar... Lärdom: underskatta aldrig, aldrig en bana!!! Filmen nedan från det loppet börjar precis när det blir fel.

Gårdagens hopplopp var en rolig och fartig bana. Med startnummer ett hade jag inte så mycket tid på mig att fundera vad som kunde gå fel eller olika handlingsalternativ. Vi satsade för fullt och det blev ett nollat lopp och en riktigt bra tid. Det blev många nollor i klassen och många på ungefär samma tid så vi slutade på en 7:e plats. Placeringen kunde varit bättre men jag är jättenöjd med vårt lopp och kunde inte gjort det bättre förutom innan sista hindret där Yatzi tvekade lite vart han skulle. Utan den lilla tvekan hade vi kunnat plocka åtminstonne 2 placeringar då det bara var 2 tiondelar upp till 5:e platsen. Men som jag skrev igår, tänk om inte om funnits...

Det lopp som jag är absolut mest nöjd med de här två dagarna är fredagens hopplopp. Där fick vi till i princip allt som jag hade tänkt mig och Yatzi gasade allt vad han kunde. Tyvärr var det det enda loppet som inte blev filmat:( Men här kommer de andra loppen.

Fredagens agilityklass http://www.youtube.com/watch?v=5OeG01n6sss
Lördagens agilityklass http://www.youtube.com/watch?v=SJDdgRr2zrU
Lördagens hoppklass http://www.youtube.com/watch?v=jsAG_MR3I5o

4 kommentarer:

Hanne sa...

Flotte flotte løb...;o)) og dejligt at se Simpley igen.
Knus

Catharina sa...

Härligt att se Yatzi på g igen! Han är sig precis lik tror jag?
Det var en väldigt fin bild också på 3 april, trodde först ni hade tävlat utomhus...

Anonym sa...

Kul att se era lopp på film. Grattis till de fina placeringarna.
Kommer ihåg att du igår sa att agilitybanan såg lätt ut;).
/ Susanna

Anonym sa...

Vilken härlig känsla du har tagit med dig ifrån tävlingen ;) Fin fine Yatzi <3
Hoppas vi ses snart ;)
Kramar Madeleine o gänget ;)