lördag 23 april 2011

Gåsahoppet dag 1 och officiell debut

Igår var det dags för Simpleys officiella debut i Sverige på Gåsahoppet. Miljön i hallen är inte någon lätt miljö, hög ljudvolym, trångt och stökigt. Simpley brydde sig inte om något av detta bara han fick springa agility!!! I hopploppet kom han först utanför ett hinder, han drog framåt på ett annat hinder och när han insåg att han skulle svänga kunde han inte styra in till hindret, därmed en vägran. Sen gör jag ett klumpigt blindbyte efter platten och får honom på fel sida:( Målrakan däremot fixade han galant!!!

I agilityloppet får vi en vägran innan en tunnel då Simpley blev osäker på vilken ingång han skulle ta och började gräla på mig för att jag inte var tydlig. Sen ser han inte slalomet och springer rakt förbi det. Annars gör vi ett fint lopp på en rolig bana.

Öppen hoppklass var snarare en svår klass 3 bana än en klass 2 bana. Jag bestämmer mig för att prova banan med Simpley och det mesta blev som jag trodde lite snurrigt. Slalomingången var jättesvår och jag såg ingen annan lösning än att försöka flicka in honom och göra ett bakombyte, svårt svårt!!!! Simpley överraskar mig med att nästan fixa detta. Han har en tendens när han ska runda första pinnen att komma in i andra porten, han bromsar inte tillräckligt för att hinna in i första. Detta hände även nu men han fixade flicken och han vände inte om när jag gjorde bakombytet!!! Hade hans slalomteknik suttit hade han fixat denna svåra ingång. Duktiga lilla hunden!!!!För Yatzi började dagen med en hoppklass. Banan passade oss fint och vi gör ett nollat lopp och får med oss en SM-pinne.

Agilitybanan var en svår banan men jag tyckte den skulle bli superkul att springa, Yatzi är suverän på svåra banor och jag vet att han fixar det mesta. Tyvärr var han lite för ivrig och tjuvstartade på riktigt! Jag såg i ögonvrån hur han kom som skjuten ur en kanon. Då jag var nästan framme där jag hade tänkt placera mig i starten skulle jag kunnat rädda situationen. Yatzi hade dock en helt annan plan och drog som en kanonkula rakt in i en tunnel hur mycket jag än ropade på honom. Snopet!!

Jag tycker så klart inte det är ok att han tjuvstartar men jag kan ändå inte låta bli att tycka det är lite komiskt att han som är så rutinerad och följsam bara drar iväg på egen hand och är så inne i att springa att han inte hör mig. Han ser dessutom så obeskrivligt lycklig ut att man blir glad bara av att titta på honom, sötnos! Jag valde att bryta loppet och inte köra vidare, ville spara honom inför kommande dagar.Rapport och filmer från dagens lopp kommer om några dagar, först ska vi avverka två dagar i Vetlanda;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Duktigt av Simpley att inte flyga av vippbrädan!

/ Susanna