söndag 17 april 2011

Mer inofficiellt

Igår skulle Simpley egentligen tävlat officiellt för första gången i Sverige men pga mycket jobb och jobbresor valde jag att åka till en inofficiell tävling på "hemmaplan" istället.
Dagen började med en öppen agilityklass 1 som var en riktigt bra klass 1 bana. Simpley gör allt jättebra till sista hindret... Eftersom jag vet att han har en förmåga att springa förbi sista hindret, och alltid på den sidan jag är, tänkte jag "lura" honom och göra ett bakombyte. Istället lurade han mig genom att då springa på andra sidan om hindret! Han är verkligen knäpp ibland!! För principens skull tog jag tillbaka honom så att han fick hoppa sista hindret. Vi har tränat så mycket på att han ska klara av att springa målrakor när jag är lite efter honom hela vinter så det är lite trist att det inte gett resultat:(

Öppen hoppklass 1 var inte lika lätt men ändå helt ok. Vi får tyvärr en vägran på hinder nr 3, jag hade nog lite bråttom iväg. Sen missbedömde jag på banvandringen hur långt jag kommit när Simpley var i platten. Hindret efter låg inte i linje så jag skulle behövt vara på andra sidan tunneln. Trodde jag skulle hinna dit, men icke! Däremot tar han sista hindrena, men det är för att jag är före honom.

I öppen agilityklass får vi en vägran på ett bakombyte (syns inte bakom tunneln på filmen), vet inte varför Simpley började skälla på mig istället. Sen får vi en vägran till vilket också är ganska obegripligt varför Simpley inte tog hindret, men han hade säkert en anledning... Balansen gör han fint men sticker innan mitt släppkommando så därför fick han gå tillbaka upp igen.

I öppen hoppklass var slalomingången i sig inte svår men det låg en tunnel precis bredvid som många hundar drog på. Simpley verkade inte ta notis av tunneln ens!!! Återigen gör vi ett riktigt, riktigt bra lopp fram till sista hindrena... Simpley sprang utom det näst sista hindret:((På det hela är jag riktigt, riktigt nöjd med Simpley, han känns säkrare och säkrare. Men det är lite surt att vara så nära två felfria lopp och sen falla på mållinjen. Men jag vet att det kommer, måste bara ha lite tålamod med den lille hunden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser nästan jättebra ut. Snart försvinner det där nästan. Det är ju bara smådetaljer som behöver finslipas. De svåra sakerna kan han ju.

/ Susanna

Anonym sa...

Nu så har ni ju kört så mycket inofficiellt och haft sådana oturliga småmissar så nu sitter säkert allt när ni börjar köra officiellt här i Sverige :)

Nej, Stacy fick stå över i Nybro pga en tand rök i en lek tidigare den veckan... Det var visst en mjölktand som satt kvar, men kändes onödigt att ta risker eftersom vi kör på leksaksbelöningar och hon kanske fortfarande var lite öm i munnen... men i Vetlanda ska hon köra!

Kram Sofia