fredag 29 juli 2011

Hittat en lösning??!!

Igår var det dags för mer inofficiell tävling och mer "sista-hinder" träning för Simpley. Hoppbanan gick strålande förutom att Simpley sög på fel tunnelingång vid hinder nummer 4. Det spelade ingen roll för mig, jag borde gått in mer i hans linje, det som var viktigt var sista hindret! Jag hade bestämt mig för att vara tyst igen och se vad som hände. Resultatet blev att Simpley sög jättefint på sista hindret, utan tvekan eller "vobbel"!!!! Eftersom det har funkat att vara tyst två gånger ville jag testa det igen i agilityklassen som lämpligt nog hade en riktig målraka. Simpley ggjorde ett jättefint lopp och målrakan gick lätt som en plätt!!!! ÄNTLIGEN kanske jag hittat lösningen på vårt problem!!!

Jag har nog även fått svar på varför han ibland bara ställer sig och skäller på mig och vägrar hoppa... Helt enkelt för att han tycker jag pressar honom för mycket! De flesta hundar går igång på att man skriker "fram, hopp, back" eller vad det nu är. För Simpley blir det för mycket, han lägger av då. Jag måste försöka tänka på det i alla situationer. Det är svårt då man själv är så uppe i varv när man springer... Men jag får helt enkelt se till att lära mig.Tävlingen gick på Schäfer SM och utifrån pokalens storlek skulle man kunna tro att vi vunnit just SM;) Den är nästan större än Simpley!!;) På pokalen står det "1:a plats Agility Schäfer SM Malmö 2011". Ser nästan ut som om vi vunnit hela Schäfer SM;)) Simpley hade i alla fall passat att tävla IPO, blodet rann från min hand efter målgång i agilityklassen...


Yatzi fick mer startträning i agilityklassen. Efter hans tjuvstart med tillrättavisning i Åhus satt han jättefint idag! Däremot slarvade jag på balansen så att han hoppade kontaktfältet:( Det var bara att ta om, men Yatzi var lika glad för det!:)

4 kommentarer:

Anonym sa...

så härligt att det verkar ha börjat lösa sig med sista hindret!!! Och vilken buckla!! du får väl se den som en belöning på vägen med allt slit för att få Simpley att ta sista hindret ;)

Kram Sofia & Stacy

Anonym sa...

Stort grattis!
Det där med sista hindert måste vara en Sheltie grej för komiskt nog hade vi en svår raksträcka in mot mål på träningen i onsdags (man skulle passera ett par hinder) Första varvet diskade Jimmie sig när han sa fram till Max, så jag sa till Jimmie att vara tyst och då sprang Max rakt :)
Skönt om du hittar en lösning
/MVH Carina

Anonym sa...

Himmel så uppnosigt söt han är vid den stora bucklan:) Lite snusförnämd....
Ha det bra, Anna-Lena

Anonym sa...

Hoppas du hittat lösningen!

/ Susanna