tisdag 27 december 2011

En aktiv jul

Det blev en aktiv jul för hundarna. På lilljulaftons seneftermiddag la vi vars två blodspår åt hundarna. Jag tror inte hundarna gått spår sedan förra vintern så det var lite spännande att se hur de agerade. Simpley var först ut med ett lite kortare spår. Han var lite osäker på vad han skulle göra och tittade flera gånger upp och undrade var Yatzi var och vad jag gjorde. Han har alltid tyckt människospår är roligare än blodspår, men han fixade spåret ok och fick klöven som belöning.

Simpley med en klöv (fotot är taget med telefonen i mörker så kvaliteten är kanske inte den bästa...).

Yatzi hade som första spår ett som var lite längre än Simpleys och som rådjuren dessutom korsat ganska nyligen. Intressant att se om han fortsatte på blodspåret eller om han skulle störas av det korsande spåret!! Yatzi tycker blodspår är roligare än människospår och drog iväg i ett rasande tempo och fullt drag i linan. Han brydde sig inte heller om det korsande spåret utan gick rakt på sin klöv som han kastade sig över och ville inte släppa!!!

 
Yatzi med en klöv (inte heller detta så bra kvalitet på fotot...)

Nästa spår Simpley gick var längre än det första och denna gången visste han vad han skulle göra! Han var mycket hetare och engagerad i sitt arbete. Denna gång ville inte heller han släppa sin klöv!

Yatzis sista spår var det längsta spåret och det fanns inte lika mycket blod i det. Han jobbade på lika bra som i första spåret och hittade den efterlängtade klöven utan problem!! Han tycker verkligen viltspår är jätteroligt!!!

På julaftons förmiddag tränade jag och Pia på klubben. Fokus låg på olika tunnelövningar som hundarna fixade över vår förväntan!!

Julen har även inneburit sköna promenader och annat bus.

 Hundarna på en pir i Vik på Österlen. Det syns inte på fotot men havet bakom är alldeles kristallklart!

Nedan ett foto på en maskros (det finns fler!) som växer i trädgården. Måste vara rätt sällsynt att man har ogräs som växer i gräsmattan i slutet december!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jippi, jag har hittat din blogg. Rolig o intressant att få följa dig och dina hundar, även utanför träningsplanen.
Ett riktigt gott nytt år till dig och din familj.
Kram Gunilla