lördag 10 december 2011

Veckans träning

Eftersom det inte blir någon inomhusträning i år gäller det att passa på att träna ute så länge det går och de dagar som vädret tillåter. Förutom det finlir vi fått med oss att träna på från Jenny har jag tränat mycket slalom med hundarna. Nu när det inte är tävlingssäsong vill jag passa på att utmana Simpley att tåla att göra många repetitioner samt att han inte bara ger upp när det blir fel. För Yatzis del är det heller aldrig fel att traggla slalom, man kan ju göra det hur svårt som helst! En av övningarna vi gjorde var (på ritningarna är det bara 10 pinnar slalom men vi hade hela slalomet med, d v s 12 pinnar):


Inte helt lätt, dels att för hunden, springa rakt in i en vägg och dels eftersom jag gick på utsidan om tunneln. Yatzi fixade det på första försöket. Simpley drog in i tunneln några gånger så jag fick gå på insidan om tunneln för att det skulle bli rätt, sen fattade även han vad det gick ut på. Sen tränade vi lite diskriminering och skickthandling på samma gång i kombinationen nedan.


Jag varierade vilken sida jag sprang på, om hundarna skulle ta slalom eller tunneln, samt att de fick springa runt hinderstöden på så många olika sätt som möjligt. Yatzi tog tunneln väldigt ofta i början i sin iver att få springa, men sen insåg han ganska snabbt att han var tvungen att lyssna lite bättre... Simpley gjorde samma sak men sen förstod även han att det gällde att lyssna och gjorde allt klockrent. Men sen helt plötsligt fick han en flipp! Han skulle ta tunneln men fick för sig att han skulle ta slalomet. Vad jag än gjorde vägrade han ta tunneln. Till sist satte jag för kompostgaller för slalomet så att det bara fanns tunneln kvar. Då sprang den lilla rackaren mellan tunneln och kompostgallret för att ta sig till slalomet!!! När inte den möjligheten fanns kvar tvärnitade han precis innan ingången till tunneln och bara skällde, skällde och skällde, men in i tunneln skulle han inte!!! Vad säger man, tur att jag har tålamod när jag tränar hund... I övrigt gick som sagt övningen jättebra!

Idag var jag och Gunilla och tränade på klubben. Vi byggde upp kombinationen nedan och körde på massa olika sätt.


Det blev en rolig träningsdag som avslutades med en promenad! Ibland är det extra skönt att träna med "likasinnade" hundar. Mina killar och Gunillas tjejer är lika vilda och galna och framförallt gapig när vi bygger banan. Andra skulle nog tröttna på oljudet och stimmet men vi som är vana tänker inte ens på det...


Jag som många andra längtar också till våren, men den här lilla penséen som jag hittade i trädgården får nog lugna sig lite...;)


1 kommentar:

Anonym sa...

Det där med slalom som slutar mellan tunnelingångarna måste jag prova.

/ Susanna