onsdag 22 augusti 2012

Öland

I helgen bar det av till Öland för tävling men även för en liten minisemester. Klass 3 gick på seneftermiddagen så på förmiddagarna fanns det tid för turistande. Förutom att se Borgholm åkte vi norrut och gick en härlig promenad vid havet. Det var nästan 30 grader varmt men som tur var svalkade havsvindarna oss lite i alla fall.

Märkliga "stentorn"
Simpley och Luna på promenad
Lördagens klasser slutade som vanligt för mig och Simpley. Det vill säga med jättefina lopp förutom de där små felen som vi alltid får:(( Hoppbanan tilltalade inte alls mig men jag försökte göra mitt bästa för att tagga till. Tyvärr rev Simpley två hinder i början av loppet. Jag tyckte hela helgen det kändes som om han hade svårt att få fäste i det torra gräset när han sprang, men jag hörde ingen annan som tyckte sig ha samma problem, men jag hoppas och tror fortfarande att det var därför Simpley kändes långsammare än normalt. Agilitybanan på lördagen var en trevlig bana som jag inte såg några jättefällor i. Många hundar drog in i tunneln efter balansen men eftersom Simpley bromsar så pass på nerfarten var jag inte orolig för att han skulle ta den. Men det jag inte var beredd på var att han inte skulle se slalomet som de skulle till!!! Simpley drog inte in i tunneln, men tunneln var det enda hinder han såg, så när jag sa slalom så skälde han och snurrade på stället "var matte, var?". Så vi fick en vägran... Annars ett jättefint lopp (som vanligt).

Söndagens hoppbana var en flytig bana, och men hindrena lågt satta skulle det gå fort! En perfekt Simpley bana med andra ord!!!! Innan slalomet velade jag om jag skulle göra ett framförbyte eller flicka in honom i slalomet. Jag valde framförbyte eftersom jag skulle ha tid att göra det. Jag hann, precis som jag trodde, mycket väl göra mitt framförbyte, men Simpley trodde av någon anledning att jag skulle blindbyta också så han sprang bakom ryggen på mig och in i mitten av slalomet!!! En vägran så klart annars ett jättefint lopp:((( Jag ser på filmen att jag vrider upp huvudet när jag tror att Simpley ska komma upp till min sida, men jag håller kvar min arm, trots detta springer Simpley in på fel sida om mig! Många gånger får jag ta på mig att det blir fel men den här gången var det faktiskt Simpleys fel tycker jag...

Till agilityklassen var jag rätt less på det hela. Pia sa till mig att bara ge upp, att inte försöka få hela loppet så perfekt. Jag lydde rådet och i agilityklassen struntade jag i allt vad fina svängar heter och hundens linje, jag bara skickade Simpley på nästa hinder. Vi fick kanske inte bästa vägen men vi bröt äntligen trenden och kom i mål felfria!!!!!! Det var inget snyggt lopp kanske och jag handlade inte som jag skulle vilja men jag behövde verkligen komma igenom ett lopp, bara för att känna att vi kan! Jag tror att jag vill göra alla svängar så perfekta att jag nästan överanalyserar banorna och bara för att jag vill tighta till alla svängar maximalt river Simpley istället. Simpley har aldrig gått så bra som nu men jag har aldrig haft så svårt att komma runt en bana som nu. Helt enkelt för att jag vill för mycket!

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till första SM-pinnen i agility:)

/ Susanna