torsdag 14 mars 2013

Tävlingsdebut

I söndags var det tävlingsdebut för säsongen. Dagen började med en agilityklass. Simpley gick riktigt fint, han kändes så lätt att springa med utan att jag behövde anstränga mig. Tyvärr vred jag upp för tidigt vid mitt framförbyte efter slalomet så Simpley gick utom hindret istället för att hoppa det rakt fram. Annars ett riktigt bra lopp (men jag såg på filmen att vi nog ändå skulle fått en 5:a på A-hindret och då tar jag lika gärna en disk!)!

Nästa agilityklass hann vi knappt starta innan vi diskade oss. Efter vippan skulle hunden rakt in i slalom. Simpley flickar ut från mig och springer in i en tunnel istället??!! Han som är så bra på diskriminering!!!! (loppet ej med på filmen).

Hopploppet var en riktigt rolig och fartig bana. Vi börjar loppet perfekt men tyvärr kommer Simpley fel in i slalomet. Jag litar helt på honom vad gäller slalomingångarna och vet att han kan dem, så jag tror helt enkelt att han såg fel vad som var första pinnen. Jag tog honom sen lite för tight efter ett hinder så han missade tredje sista hindret på banan. Det var många tighta svängar man skulle få till efter tunnlar, vilket är en av våra svaga sidor, men i det här loppet blev alla svängar suveränt tighta och fina!!

Totalt 3 disk av 3 lopp men jag måste ändå säga att det kändes betydligt enklare och bättre att springa än vad jag vågade hoppas på efter denna vinter.


Inga kommentarer: