fredag 18 oktober 2013

Svaret på så mycket

Den senaste tiden har ju Simpley inte kunnat konkurera mot de snabbaste på agilitytävlingarna, vilket han alltid har kunnat tidigare. Men han har varit glad och pigg för det mesta och hade han fått välja hade han velat att jag kastade luft till honom dagarna i ända. Men däremellan har han också varit onormalt trött, han har haft svårt att hålla ögonen öppna fast det har varit något spännande att titta på. Ingen stelhet eller hälta bara som någon uttryckte det "han har blivit gubbe". Vilket i och för sig är onormalt för en hund som tidigare har varit rent galen och outtröttlig.

Men idag har jag fått svar på alla förändrade beteenden hos Simpley. Han har borrelia! Det är aldrig roligt att ens hund är sjuk men samtidigt förklarar det så mycket för mig, varför han inte alltid varit vild av glädje när vi ska träna, varför hans tider helt plötsligt inte räcker till på tävling, varför hans ögon trillar igen fast han borde vara pigg. Första gången jag märkte att han kändes långsam på tävling var redan i början juni, och sen har det fortsatt, så förmodligen har han dragits med detta sedan i våras.

Så nu väntar tre veckor med antibiotika sen hoppas jag att min gamla, galna och lite knäppa Simpley är tillbaka!!! Sen får alla se upp för oss på agilitybanan igen!!!;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra att du fått reda på vad som varit fel och att det är något som går att bota.
Zorro hade ju borrelia förra våren/sommaren och ett av hans symtom var också att han sprang sakta på banan (sen gjorde han även fel i slalom och lyssnade inte ordentligt).

God bättring på dig Simpley

/ Susanna

Susanne sa...

Jag har grubblat så över hans slalom, varför det går så långsamt jämfört med tidigare. Så likt Zorros symptom... Men som sagt, det är ju lätt att bota det, så jag blev faktiskt glad när jag fick beskedet, allt föll på plats.