tisdag 22 april 2014

Gåsahoppet 2014

Som vanligt gick Gåsahoppet av stapeln i påsk. Jag var inte alls sugen att tävla förra veckan och funderade på om jag skulle strunta i det men beslöt att ge det en chans på fredagen i alla fall. Men väl efter fredagen kom jag ihåg hur kul det var och ville tävla mer!

Fredagens förta lopp, hopploppet, kom vi igenom felfritt trots en svår bana och trots att vi inte kört något som liknar klass 3 sedan senaste tävlingen i september. Det var långt ifrån det bästa loppet vi gjort men vi fixade det och Simpley hade roligt. I agilityklassen hade jag hört från de andra storleksklasserna att det var många som flög av vippan. Den stod precis bredvid balansen och man tog samma hinder innan de båda klätterhindrena. Jag oroade mig inte för det alls, Simpley sätter sina kontaktfält och jag beslöt att lita på honom och bara ropa ”vippan” lite extra tydligt. Banan i övrigt var svår men vi fixade alla svårigheter bra. Tyvärr gjorde han som många andra och flög av vippanL Han sprang bara rakt ut så uppenbarligen tog han fel på vippan och balansen, inte hans fel.
Summa summarum var jag nöjd med fredagen, vi hade roligt och vi klarade alla svårigheter, men jag önskade att Simpley hade varit lite busigare och tagit lite mer egna initiativ. Han är inte en sådan följsam hund som gör allt jag säger egentligen. Den riktiga Simpley grälar på mig när jag är otydlig eller sen i mina signaler, får för sig att han ska ta hinder som han inte ska ta mm. Det är inte det bästa resultatmässigt men jag älskar när han är lite krävande och busig.
Simpley måste hört mig för på lördagen var han busig. I agilityklassen tog han en tunnel bakom ryggen på mig!!!  Sen tog han en tunnel istället för balansen. I hoppklassen tog han första hindret sen satt han återigen i en tunnel som han inte alls skulle till. Simpley älskar tunnlar och under de senaste månaderna har vi tränat mycket tunnlar eftersom det är det han går igång på. Så i lördags hade han bestämt sig för att det var tunnlar han skulle springa, oavsett vad jag gjorde. Jag kan säga att jag var mer nöjd efter lördagen än fredagen, Simpley hade tagit egna initiativ!
På söndagen körde vi bara morgonens agilitylopp. Vi gjorde återigen ett felfritt lopp men Simpley kändes seg. Jag tror inte han hade vaknat riktigt och var trött efter de två andra dagarna. Vi åkte hemifrån strax före sju på morgonen och var hemma igen strax efter 8 och kunde äta frukost och ha lite ledigt i vårvärmen. När det vid 11-tiden var dags att åka iväg för att springa hopploppet kändes det mysigare att vara kvar hemma i trädgården, så vi struntade i hopploppet. Istället för ett lopp agility och de roliga minuterna innan loppet med förväntan och spänning fick Simpley 10 minuters luftkastning vilket jag tror han uppskattade minst lika mycketJ

Inga kommentarer: