fredag 5 december 2014

Mer Running Contacts

Jag kör inte efter någon speciell metod nu när jag tränar in Milos kontaktfält. Det borde vara som att träna in vilket moment som helst med en hund, sunt ”hundträningsförnuft” och lite fantasi så borde det funka!

Igår kände jag att jag ville hitta på något mer än att bara springa nerför plankan eftersom Milo gör det så himla bra, så jag la till ett hopphinder efter brädan. Milo fick lite extra tryck i stegen och tyckte det var jätteroligt! Nedan finns två filmer från detta. Vi hade hållit på ett tag så han hade inte riktigt lika bra fart som vid de första repetitionerna. På första filmen, den sista repetitionen, gör han ett litet skutt som jag inte godkänner (har ju skrivit om detta tidigare). Det är som sagt ett litet hopp bara men jag tror att det blir större framöver om jag tillåter det. 
När jag sen tränade annat på agilityplanen kunde jag inte låta blir att se vad Milo gjorde på riktiga balansen. Han har aldrig varit uppe på balansen förut men tyckte inte att det var något märkvärdigt att gå upp där. Sen gjorde han jättefina kontaktfält!!! Han fick bara prova tre gånger och vi kommer inte att träna där mer, vi fortsätter med vår planka steg för steg, men det var häftigt att han satte alla försöken så fint! Film nedan.Något han var mindre bra på var när vi tränade RC med leksak… Jag använder alltid leksak när vi tränar kombinationer och banor och där har han fullt fokus framåt och koncentrerar sig jättefint. Men när jag skulle prova att kasta hans leksak på brädan var han allmänt flamsig och tramsig. Han glömde helt av vad han skulle göra, hoppade av plankan halvvägs för att kunna springa fort till sin leksak och när han väl sprang hela brädan tog han ett jättesprång längst nerL Jag provade att lägga brädan helt på marken men då sprang han först knappt på den och när han väl gjorde det så tog han ett jättehopp varje gång…  Så jag fick ta fram våra bågar som vi hade i början av vår träning när han också hoppade vid varje försök. Då dämpade han sig lite och skärpte sig. Sen kunde han springa på brädan i vinkel också och knappt ha bågarna där. Jag tror inte det tar många pass innan han inser att det är samma beteende som gäller även om det är leksaken som kommer som belöning eftersom han är van vid den från agilityträningen men de närmsta passen vet jag vad vi ska ha som belöning…
Jag gillar att hitta svaga punkter och jobba vidare med dessa!! Tror också att detta utvecklar hundens förstående för beteendet mycket bättre än om det blir 100 % rätt varje gång.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att se hur det går framåt / Susanna