lördag 9 januari 2010

Vinterpromenad

Igår var Thereze ( http://www.therezegra.tk/ ) och hälsade på och vi tog en härlig vinterpromenad i de 10 minus graderna. Hundarna njöt av promenaden Thereze och hundarna i bustagen Världens bästa Yatzi...
...och världens bästa Simpley
Idag har jag varit på auktion för första gången!!! Kerstin är en riktig auktionsfreak så jag passade på att följa med henne. Jag ropade inte in något med Kerstin gjorde ett riktigt kap då hon fick en jättefin servis för 150 kronor!!! Roligt var det i alla fall och nästa gång kanske det är jag som fyndar...
Jag och Kerstin pratar alltid mycket hund och hundträning när vi träffas. Man ser inte alltid vad man själv gör och då är det bra att någon kan påpeka vad man faktiskt gör och framför allt utstrålar. Jag har upplevt den senaste veckan att Simpley inte lika lätt köper mina inkallningar. Jag har honom nästan alltid lös och han kommer alltid när jag ropar, men numera är det som att han tänker att han kommer gärna, men stannar 1 meter ifrån så att jag inte kan fånga honom, lyfta upp honom eller koppla honom. Det är lite märkligt att han har fått det för sig för jag jobbar jättemycket med att kalla in honom och 9 av 10 gånger får han springa iväg igen efter att han kommit. Men det verkar som om han tänker ett steg längre, att det faktiskt skulle kunna hända att han inte får springa igen. Dessutom vill jag att han stannar hos mig tills jag säger "var så god" och inte så länge han själv vill. Han är en smart liten hund och envis som en åsna. Detta beteende accepterar jag naturligtvis inte!! Det är då så himla bra att ha någon att bolla tankar och funderingar med. Nu har jag fått lite nya idéer som jag ska testa... Jag har väldigt höga krav på hur jag vill att mina hundar ska vara till vardags och hur jag vill att vår relation ska vara. För mig är det mer än bara hundträning, det är snarare ett sätt att förhålla sig till sina hundar och inget som jag tycker kurser kan lära ut. Alla hundar är olika och man kan inte kan lösa ett och samma problem på samma sätt för två olika hundar. Det är det som är så häftigt med hundträning, att hitta nyckeln till just den individen!!!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en jättemysig dag igår! Vi var såå nöjda när vi kom hem :)
Ett tips på att få inkallningen roligare i Simpans ögon är att han får en "uppgift" när han kommer ex. att nosdutta i din hand. Du har ju alltid med dig handen och enkelt att använda. Se till att alltid belöna med gottis eller lek (åtminstone i början). Det ska ju vara roligare att vara hos dig än springa iväg. Kanske kan vara något?

Susanne sa...

Han får alltid jättebra belöning som han vill ha när han kommer. Det är mer hans känsla jag vill förändra, han ska inte tänka så mycket och inte fundera och ifrågasätta. Han är som sagt jätteduktig redan men han vill helst ha det på sina villkor och det vill inte jag...

hundar sa...

Hej hopp tänk att jag har hittat dig här ute på "nätet":) Va' kul!! Vad stor "den lille" har blivit och så söt! Läste lite gamla blogg inlägg och såg att du varit på Öland. Du måste ju få kontaktdata så att du kan hälsa på när du är här o få sällskap på Alvaret:)
Jag har också skaffat en liten valp - en BC tik som heter Bits. Hon är bara 3 månader så än vet jag inte riktigt vem hon är;)
Vi syns väl i Oxie antar jag. Jag längtar efter att kunna träna o tävla men denna snö o kyla verkar att vilja stanna.
Ha det bra! /Anna-Lena, Aksa, Kella och Bits

Susanne sa...

Vad roligt du hittat hit Anna-Lena!!! Jag hittar din bloggerprofil men ingen blogg. Är det ngn på väg eller??? Roligt du skaffat BC, ser fram emot att träffa henne:))) Oxie blir våra nästa tävling!!!