söndag 9 oktober 2011

Bjuv tur och retur * 2

I helgen var det inofficiell tävling i Bjuv. Jag körde hemifrån lördag morgon, hem till Pia, och sen åkte vi vidare till Bjuv, en biltur på ca 1,5 timme. Väl på tävlingen möttes vi av en helt tom parkering och öde plan!!!! Är tävlingen instäld var första tanken??? Vi läste på PM:et "Inofficiell agilitytävling 9 oktober". "Jag tror det är den 8:e idag" säger Pia... Och mycket riktigt, tävlingen var på söndagen och inte på lördagen:( Så det var bara att vända bilen och köra hem igen... 3 timmar i bil, roligare kan man ha en ledig dag...

I morse gjorde vi ett nytt försök och idag var det betydligt mer liv och rörelse på klubben när vi kom dit!! Jag hade hoppats på en agilitybana med mycket handling så vi kunde testa många olika saker, men banan innehöll i princip ingen handling, men en del svåra vinklar. Jag hade lite för bråttom att komma rätt efter hinder nummer 4 så Simpley sprang förbi hinder nummer 3. Disk, men annars ett jättebra lopp (som vanligt...). Simpley har alltid haft så svårt att dra framåt, speciellt efter tunnlar men idag sög han jättefint på alla ställen.

När det var dags för hoppklassen var planen riktigt lerig och geggig. Däremot var hoppklassen betydligt roligare och fartigare än agilityklassen och framför allt, för min del, med en efterlängtad målraka (vill ju passa på att träna!!)! Simpley gör återigen ett superlopp, men tyvärr halkar jag när jag skickat in honom i den raka tunneln och hinner därför inte göra mitt blindbyte efter tunneln och vi diskar oss:( Jag kör vidare och Simpley gör en fantastisk målraka!!! Men återigen har vi alltså stolpe ut:( Helt otroligt egentligen att vi inte kan få till ett endaste lopp när vi är så nära hela tiden. Nu gjorde det ju inte så mycket när det bara var en inofficiell tävling men det är märkligt att vi aldrig kan ha marginalerna på vår sida.

Simpley blev i alla fall utnämnd, av en helt opartisk person som såg Simpley för första gången, till den kaxigaset hunden och hunden med mest attityd på hela stället! Jag är beredd att hålla med;) Han la dessutom till att Simpley var den sötaste hunden där också... Så vi vann rätt många kategorier idag i alla fall;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha, det var väl tur att ni tog fel åt det hållet. Hade ju varit värre om tävlingen varit på lördagen och ni kommit på söndagen;)

Håller med om stolpe ut.

/ Susanna