fredag 27 juli 2012

Sydöstras tävling

I helgen som gick hade vi tävling på Sydöstra Skånes BK. På fredagskvällen körde vi två öppenklasser. Öppenklasser är till för att testa saker och finslipa på tycker jag, så innan agilityklassen hade jag planerat att om Simpley inte gjorde 100 % rätt på sina kontaktfält så skulle jag ta om dem. Han gjorde dock allt exemplariskt, så vi bara öste på hela banan vilket resulterade i en 1:a placering!!!

Hoppklassen hade många tillbaka-svängar och jag tycker ofta Simpley river dessa hinder på tävling (tänkte att det kanske berodde på att jag sa mitt kommando annorlunda än på träning). Så inför denna klass hade jag bestämt mig för att pressa honom till tighta svängar, precis som på träning, och se vad som hände. Resultatet blev en väldans massa rivningar:(!!!! Han river aldrig på träning fast jag pressar honom, men på tävling går det nog lite för fort... Men det är uppenbarligen inte hur jag säger mitt kommando eller hur jag gör för jag gjorde verkligen som på träning! Bra att veta i alla fall!!!

På söndagen hade vi officiell tävling. Agilitybanan var en fartig, öppen bana, vilket passade oss utmärkt. Allt gick strålande, Simpley gjorde allt perfekt. Tyvärr var hans matte inte lika strålande... Efer balansen skulle man ta muren, hopphinder, tunnel, hopphindret igen och därefter slalom. Efter två nätter med väldigt lite sömn och sen att vara funktionär hela tävlingen blev lite för mycket för mig tydligen för jag glömde banan:(( Jag tog balansen, muren, hopphinderet och sen slalom... Så himla klantigt när Simpley var så duktig:((( Jag är ganska säker på att loppet annars hade räckt hela vägen. Surt, surt, surt!!!! Det har aldrig hänt tidigare att jag glömt banan och jag hoppas att det aldrig händer igen.

Hoppbanan var också en rolig bana. Tyvärr började Simpley med att riva hinder nr 2:( Sen rev han även hindret innan slalom. Efter slalomet skulle hunden ta hindret inifrån. Simpley tar hellre hinder utifrån och med två rivningar i bagaget kände jag att det inte spelade någon roll om vi diskade oss. Sen rev han ytterligare ett hinder...? Men det är ju i och för sig bra att få alla rivningar i ett och samma lopp;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Synd att du glömde banan. Annars såg det ju jättebra ut.

Jag lyckades även bättre med filmningen denna gången;)

/ Susanna