lördag 10 juli 2010

Träning med Simpley och tävling med Lia

Det blev ingen tävling för Yatzi den här helgen heller:( Hans ben vill inte bli 100 % bra, han funkar till vardags men att springa agility och satsa för fullt blir för mycket. Nu har jag bestämt mig för att vila honom till månadsskiftet och hoppas att han är agilityredo då.

I onsdags var jag hos Jenny och tränade igen. Jag har inte tränat någon handling med Simpley sedan sistens jag var uppe hos Jenny, som jag skrev i tidigare inlägg. Så jag hade inga större förhoppningar att han skulle ha gjort framsteg. MEN, jag hade fel!! Om det är för att han mognat eller för att kunskapen sjunkit in vet jag inte men han var mer lyhörd och tog inte så många varv på banan på egen hand som han annars gärna gör. Vi körde rätt svåra kombinationer och han fixade det riktigt bra. Dock märkte jag att han saktade in på farten när det blev svårt, men jag tror han behövde det för att kunna koncentrera sig, och det tycker jag är bra. Hellre att han bromsar in farten nu och verkligen försöker göra rätt än som han tidigare gjort att han springer på som en skållad råtta men glömmer att följa min handling.

Jag hade även med Lia och tränade med henne. Jenny som grundtränat Lia gav mig några goda råd inför kommande tävling. Nedan är en länk med Simpleys träning och en liten snutt med Lias träning.
http://www.youtube.com/watch?v=iKAwpXho_tc

Efter träningen hos Jenny i onsdags följde Lia med mig hem för två dagars intensivträning innan helgens tävling.

Idag gjorde vi, Lia och jag tillsammans, debut på tävlingsplanen:) Första loppet var en ganska svår hoppbana för att vara klass 1 tyckte jag (banorna har nog blivit svårare sen Yatzi och jag tävlade klass 1). Tyvärr så sprang hon förbi ett hinder, misstänker att jag var för otydlig i min handling men annars funkade samspelet mellan oss jättebra. Jag fortsatte bara att springa då vi fick en vägran så det blev en disk istället. Lia gick även ur slalomet, men det fick hon ta om från början så att det inte bli en dålig vana. Hon rev dessutom tre hopphinder. Länk till loppet:
http://www.youtube.com/watch?v=xnIu1w8J3-M

Agilityloppet hade en väldigt svår slalomingång som många hundar missade, inklusive Lia. Hundarna såg inte ingången. Efter platten sprang hon förbi ett hinder men det felet får jag ta på mig för jag kallade på henne för mycket (vi är som sagt inte så samköra än). Fick även någon "fulsnurr" men hon rev bara ett hinder vilket jag är mycket nöjd med. Länk till loppet:
http://www.youtube.com/watch?v=vGf8vInWdgo

På det stora hela är jag riktigt nöjd med dagen. Lia och jag är som sagt inte samköra än men jag känner att samspelet funkar jättebra och Lia vill inget hellre än att göra rätt. Imorgon väntar nya utmaningar!!!

I torsdags var jag och Kerstin och badade med hundarna. Det var riktigt varmt ute och till och med mina hundar var i vattnet och badade. Yatzi simmade till och med helt frivilligt!!!


2 kommentarer:

Anonym sa...

ser ju riktigt fint ut med simpley nu! vilken utveckling!!! :)

kram sofia

Anonym sa...

Tack för att du träna och tävlar Lia, ser riktigt bra ut. Hon lär ha haft en kanon helg, roligt och se er på film :)
Kran Åsa