torsdag 22 juli 2010

Vallning

I onsdags följde jag med Madde, numera min vallningsinstruktör;), till fårhagen för att se om Simpley hade vallnings"potential". Och det hade han verkligen... Den lille hunden tände till direkt;) Så här första gången fick han gå i lina efter fåren i syfte att få upp ett intresse och en vilja. Filmen nedan visar andra gången han var inne i hagen och då var han lite lugnare och lite mer koncentrerad än första gången.

Simpley vallar:
http://www.youtube.com/watch?v=ZPsogoiWVf0

Yatzi har provat vallning förr men eftersom det var ett tag sen sist fick han också gå i lina efter fåren. Jag tyckte han hade mer driv efter fåren än han haft tidigare. Kom på sen att det nog var för att hagen var mindre än de vi tidigare tränat i. Nu tappade han aldrig kontakten med fåren och vi kunde hålla dem i rörelse hela tiden vilket gjorde att han tyckte det var roligare.

Yatzi vallar:
http://www.youtube.com/watch?v=0bAj08ZM4ds

När det var dags att åka hem låg Simpley utanför grinden till hagen och stirrade på fåren och tänkte minsann inte alls följa med hem:)

Vi hade alla riktigt roligt och jag lovar att det blir mer vallning framöver:) Tack Madde för att vi fick följa med och tack för hjälpen och instruktionerna;)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj ;)

Killarna var jätte duktiga och vilket intresse dom hade MEN även du :) Har du lagt märke till att du går runt med ett jätte leende hela tiden ;)
Där vaknade verkligen ett intresse hos dom båda men mest Simpley som blev heltokig på ett positivt sätt ;)

Vallning är beroende framkallande... bara så du vet hi hi hi ;)

Ha det fint tills vi ses nästa gång!!
Kramar M

Anonym sa...

Du får önska dig ett får i julklapp =)
// Linda & Spice

Ulla-Stina och Will sa...

Vad kul att se dina träningsfilmer med Simpley! Han går verkligen framåt, ser härligt ut! /U-S

Mikaela sa...

Åh, vad roligt med vallning! Ella vallade som valp, fast det var på helt eget initiativ då hon smet in i en hage med 17 getter... =)

Det vore roligt att ses! Vi ska till Gagnef-Floda i augusti, även Frövi på söndagen. Planerar också för Nedansiljan i november. Hur ser er planering ut? Ska ni till Flen i september? (kanske långt att åka dock?)

//Mikaela

Anonym sa...

Visst är det bra med vandringsböcker. Annars blir det bara att man går samma rundor alltid.

Hoppas att vi snart ser dig och Yatzi på banan igen.
/ Susanna

Thereze sa...

Såklart vi måste ses och träna! Var så länge sen.. Fööör länge sen ;) kanske kan ses efter ditt jobb när du är i Lund? Såg att du är anmäld till Halmstad, ska yatzi äntligen få köra? Hade varit roligt! Kram