söndag 13 februari 2011

Inofficiell tävling

Igår var vi i Osby och tävlade en inofficiell tävling. Det var första gången Simpley sprang under tävlingslika förhållanden. Egentligen skulle dagen börjat med en hoppklass för Yatzi men då jag hade behövt åka hemifrån i ottan för att hinna dit och det dessutom varit halt under natten beslöt vi oss för att hoppa över första klassen. I stället blev första start en öppen agilityklass med Simpley. Banan var ingen klass 1 bana, men där fanns heller inga direkta fällor. Simpley som tills nu trott att tävling=mingel hade fullt upp med att mingla med hundar och människor blev lite överrumplad av att han plötsligt skulle springa agility. Han sprang inte på för fullt men gjorde ändå ett bra lopp. Femte hindret var en tunnel som han drog jättefint på men han hittade inte ingången så han sprang på utsidan av den och kom sen och grälade på mig att där faktiskt inte fanns någon ingång!! Jag skickade honom igen och då hittade han rätt... Nästa "lilla" problem blev A-hindret. Min lilla smallhund hoppar A-hindret!!!! Jag beslöt tidigt att inte köra 2 på 2 av på A-hindret då jag tycker det blir för stor belastning på handloven, men det får jag äta upp nu:( Annars gör han ett jättefint lopp, dock hoppar han ramen på däcket som är näst sista hindret.



Yatzi fick också köra den öppna agilityklassen och för honom var det en lätt bana. Jag slappnar dock av lite för mycket när jag springer med honom så han blev lite vid i någon sväng, annars sprang han på bra. Salig av lycka att äntligen få tävla igen!!! Vi slutade på en andra plats.



Hoppklass A var en flytig och fartig bana som ändå hade sina fällor (för en nybörjar hund i alla fall). Eftersom Simpley hoppade däcket i agilityklassen var jag noga med att han skulle ta det i den här klassen. Det gör att jag blir lite efter så han springer förbi hinder nr 4. Jag fortsätter bara vilket ju innebär disk. Annars sprang han på helt suveränt. Han hade lite för bråttom och hinner inte in i slalomet och på slutet flippar han ut, men jag tror delvis det berodde på mig. Jag kallade för mycket på honom för att han inte skulle ta tunneln istället för långhoppet och när jag kallar på honom fokuserar han helt på mig och ser inga hinder alls. Därför springer han bara förbi långhoppet och sen är det liksom kört...



Sista klassen för dagen var hoppklass B. Simpley lärde sig väldigt fort vad för roligt som ska hända när man är i startområdet. Han taggar upp till tänderna och det enda han vill är in på banan. NU!!! Det var en lång dag och inför denna klass var han nog lite övertrött:( Starten var inte svårt alls, vi har tränat på just sådan start utan problem. Simpley var också helt klar över hur starten var och vi hade inte alls samma uppfattning. Han körde sitt eget race och såg så förvånad ut när han kom ut ur tunneln... Sen var det bara att ösa på. Efter blåa tunneln gör jag samma sak igen, jag kallar för mycket på honom eftersom jag vet att han kan sväva ut efter tunnlar och det fanns en risk att han skulle ta långhoppet. Istället fokuserar han bara på mig och missar däcket. Sen efter slalomet blev det lite kaos igen. De flesta gjorde vänsterslalom och skickade in hunden i tunneln genom en (enligt mig) flick. Hade jag gjort så med Simpley hade han svängt åt vänster efter tunneln. Så mitt alternativ var att göra ett högerslalom och sen göra ett bakombyte på tunneln för att signalera sväng åt höger. Tyvärr uppfattade han inte mitt bakombyte, jag hade behövt vara närmre tunnelingången för att han skulle förstå, men det hann jag ju inte eftersom jag ville stötta honom i slalomet. Så där fick vi inte alls till det. På slutet blev det lite mer fel, samma sak igen, jag kallar för mycket så han springer bara förbi långhoppet.



När vi kommit i mål och skulle lämna området tyckte Simpley inte att han var färdig tävlad än och vägrade gå ifrån området, jag fick släpa ut honom, knäppskalle!!!

Idag på träningen provade jag att sätta upp starten från hoppklass B och det fixade han hur lätt som helst. Provade även tunneln efter slalomet i den klassen och när jag flickade gjorde han precis som jag trodde. Bakombytet tyckte han var svårt så det hade han inte fixat igår även om jag varit vid ingången. Vi har helt enkelt inte kommit så långt i vår träning än!

I övrigt är jag jättenöjd med gårdagen. Yatzi kändes jättebra trots att han är i en uppbyggnads period och inte kör så mycket agility. Han är så underbar att jobba med och älskar verkligen det han gör. Simpley o andra sidan är jag också jättenöjd med. Även i fall det inte blev så många rätt på banan så har han en helt underbar attityd, kaxig, självsäker, han tar för sig och satsar allt vad han kan när han springer och är så där galen som jag vill att hundar ska vara!!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Yatzi är en klippa:)
Kul att se Simpley på banan. Skit med A-et.

/ Susanna

Mikaela sa...

Whihi, hej vad det går! Simpley är nog jättenöjd med sig själv skulle jag tro :) Han kommer bli hur cool som helst sen när han förstår vad allt går ut på =)

Hanne sa...

Tillykke med jeres første debut..;o)) synes det var så fint, det han gjorde.. det skal nok blive rigtig rigtigt godt, når han får noget mere erfaring og rutine.. han er bare så lækker i sin fremdrift og har en utrolig power.
Jeg er stolt af jer...;o))
Knus

Anonym sa...

Hejja Simpley :) ser ju jättefint och lovande ut! Vilken smygstart inför den officiella debuten ;)

Kram Sofia

Emelie sa...

Kul att se filmerna på Simpley, han verkar vara en kul och glad prick! :) Du, jag har ett vandringspris till dig o Yatzi eftersom ni blev årets medium ag hund på Sösk BK! Vet bara inte riktigt när vi ses så att du kan få det? Ha det fint! Kram Emelie

Madeleine sa...

Halloj ;)

VAD ROLIGT att Simpley är fit 4 fight för tävlingsbanan!!! Super bra jobbat <3 Jag har oxå ett pris til dig men tänkte ta med det på fredag... Ska vi ta på morgonen????
Kramar M O A

Linda H sa...

Åååh, man bli ju alldelles lycklig av att se Simpley på banan, vilken galen liten tok! :D Snabb som tusan ju, han kommer att bli grym! Bra jobbat!