fredag 20 november 2009

En alldelse egen tunnel!!!!

Den senaste tiden har jag mest jobbat hela tiden, och den tiden jag inte jobbat har jag ägnat åt hundarna. Men i förmiddags blev jag klar men ett stort jobb och med tanke på att solen sken och det var 10 grader varmt ute så la jag allt jobb åt sidan på eftermiddagen och var ute i trädgården men hundarna!!! Och det var en väldigt passande dag för med posten idag kom min 6 meters tunnel som jag beställt från "smarta agilityhinder":))) Den är superlätt och jag ville ha en mörk ingång och en ljus ingång! Yatzi är redan tunnelexpert och nu har Simpley alla möjligheter att också kunna bli det:))

Eftersom vi nu fått vår fina tunnel fick Yatzi köra ett agilitypass i trädgården med tunneln, hinderstöd och slalom. Vi tränade lite blandat, slalomingångar, blindbyten, att skicka långt mm. Simpley fick till att börja med sitta i sin bur ute på altanen, men han skrek som besatt så jag satte in honom i huset istället. Eftersom jag har fönster från golv till tak blev hans iver inte precis bättre... Yatzi skäller mycket när vi tränar och det är det jag tror Simpley går igång på, han blir helt galen!!! Skriker, hoppar mot glaset och blir helt vild. Det var inte vad jag hade tänkt mig, att ha två hundar som är helt galna när de ser andra hundar springa:((((( Efter Yatzis träning fick Simpley komma tillbaka ut och träna på att springa framåt på kommando.

Lite trädgårdsarbete blev det också idag vilket alltid uppskattas av hundarna!!! Som vanligt är det helt omöjligt att fota Simpley när han står eftersom han aldrig står still. Och när jag skulle fota Yatzi , som är en mästare på att ställa upp sig, blev resultatet så här:

Inte världens bästa pose av Simpley men i alla fall en stilla Simpley:

Här är en som är van att bli fotad:

Imorgon på förmiddagen blr det långpromenad med fika med Kerstin och hennes hundar och på eftermiddagen ska jag träffa Carina på klubben för valplek och agilityträning för de stora. Låter som om det blir en perfekt lördag:))))

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken fiiin tunnel!! :) :) När Kate kom till oss var också helt galen när jag tränade med Chicko. Först såg jag till att hon inte fick chansen att hetsa upp sig (inte titta på) sen belönade jag henne då och då när jag tränade med Chicko, innan hon hetsade upp sig. Sen bara släppte det... men eftersom hon hade lärt sig att ligga stilla när andra hundar vallar var det inte lika svårt för henne att förstå att samma regler gäller på agilityplanen. Lycka till med den lilla crazydog!