onsdag 14 oktober 2009

Självständiga och coola Simpley

I helgen var Karin på besök med sin 5 månader gamla Kleinspitz Chappsen. Jag trodde att de två valparna skulle vara ungefär jämnstora men det visade sig att Chappsen vägde typ dubbelt så mycket som Simpley!! De ville väldigt gärna leka ute med varandra men jag tyckte Chappsen var lite för hårdhänt mot Simpley så de fick nöja sig med att brottas och kivas med varandra inomhus, vilket de tyckte var mycket roligt!! Däremot lekte Chappsen och Yatzi jättebra ute!söndgen när Karin skulle ta tåget tillbaka till Göteborg fick Simpley följa med till tågstationen och ut på perrongen. Han hade som vanligt mycket att titta på och tog som vanligt allt med stor nyfikenhet!!

I måndags åkte jag till klubben för att träna agility med Yatzi för första gången sedan början september eftersom han varit skadad i tassen. Jag ville börja lite försiktigt och inte låta honom hoppa så vi tränade kontaktfält, slalomingångar och att svänga tight efter tunnlar. Yatzi tyckte det var fantastiskt roligt att äntligen få köra agility igen!!! Vi tycker nog båda två det är lika kul att kunna träna igen:)))

Efter att Yatzi fått sin träning tog jag ut Simpley. Jag hann knappt sätta ner honom på marken förrän han satte av i full fart bort mot en schäfer som tränade ca 100 meter bort!!! Som tur var fick jag tag i honom!!! Puh!!!!

Jag plockade fram en leksak för jag ville testa om han kunde leka på helt nya ställen utan att först nosa av platsen. Det var inga problem utan han hängde direkt med på leken!!! Efter leken tog jag med honom in i skogen. När han var fullt upptagen med att nosa på någonting passade jag på att gömma mig bakom ett träd. När Simpley upptäcker att jag är borta ser han ut att fundera lite (men fortfarande med svansen högt upp) och sen sätter han av i full karriär åt andra hållet!!!! Jag kunde inget annat göra än att kalla in honom, jag har ingen aning om vart han var på väg!!! Jag gjorde om samma sak, gick och gömde mig när han var upptagen med annat. Den här gången tittade han sig omkring, funderar lite, utan att sänka svansen och börjar sen leta efter mig. Han hittar mig naturligtvis men det såg mest ut som om han tänkte "jasså, här står du bakom ett träd"!!! Det går bara inte att göra den här hunden osäker!!! Men efter det här har jag insett att jag måste ta ut honom mycket mer på egen hand och låta honom hålla reda på mig mer. Hitintills när han varit ute har Yatzi nästan alltid varit med och det är klart att han springer efter Yatzi. Så numera kommer jag att ta ut honom i skogen på egen hand minst en gång om dagen och gömma mig, hitta på roliga lekar mm så att han inte är så självständig när vi är ute.

På kvällen kom Pia på besök med welshen Beemer (även kallad Bremer:)). Det är tydligen väldigt jobbigt att ha besök, för Simpley blir väldigt trött av att ha kompisar hemma:)) Pia sa någon så klockrent om Simpley: "hur kan man ha så stort ego när man är så liten". Det stämmer så väldigt bra in på hur Simpley är, han tror verkligen han är jättestor!!!

Yatzi och Simpley har verkligen blivit tighta. De leker suveränt bra tillsammans och Yatzi som varit ensamhund tidigare uppskattar sin nya kompis mer än vad jag ens vågade drömma om. Här är lite bilder tagna igår när de två lekte i trädgården.
Idag på förmiddagen tog jag och Kerstin en långpromenad med hundarna i det fina höst/vinter vädret. Simpley fick till sin stora olycka sitta i famnen medan vi gick, men när vi satt och fikade fick han springa och leka. Försökte samla alla hundar för ett foto. Det är väldigt lätt att få till ett foto på de vuxna hundarna men att få med Simpley på kortet är inte det lättaste, han är överallt och ingenstans...

Det gick en bäck alldeles utanför hagen som vi skulle över. De stora hundarna sprang före över bäcken på några brädor som ligger över bäcken. Simpley hann inte riktigt med dem när de drog iväg så när han kom till bäcken var de andra redan över. Han funderar typ en halv sekund på hur han skulle komma till dem sen sprang han rakt ner i bäcken och genom den till andra sidan!!!! Som tur var var bäcken bara 1 meter bred och vattnet nådde honom som mest till magen. Men detta är Simpley i ett nötskal. Ingenting är omöjligt om man heter Simpley!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Simpley verkar så häftig!! När jag skrivit tenta på fredag så ska jag kolla en tid som vi kan komma och hälsa på. KRAM