måndag 26 oktober 2009

Skånska sevärdheter (enligt Catharina:))

I förmiddags tog vi en promenad på Romeleåsen med alla hundarna. Simpley fick sitta i ryggsäck större delen av promenaden vilket inte var populärt när kompisarna hade så roligt... Men är man liten så är man. Ni kan se en liten filmsnutt från när hundarna racar längre ner.

I eftermiddags ville vi ta ytterligare en promenad men då förmiddagens promenad var rätt lång fick de yngsta och de äldsta stanna hemma. Så med på promenaden följde bara Yatzi och Norton, de två svarta. Jag ville visa Catharina våra fina enebackar och promenaden var tänkt att ta max 1 timme. "Min" enebacke här är stor och eftersom det tar ca 2 timmar om man ska gå runt hela skulle vi gena över den. Det hade börjat regna och skymma och det kändes som om det var dags att gå hem. Den där "genvägen" kändes väldigt lång och snart insåg vi att jag inte hade en aning om var vi var. Regnet tilltog och mörkret föll... Till sist hittade vi dock rätt och promenaden hem sen gick i en rasande fart. Väl hemma var det beckmörkt och vi var genomblöta. Så nu tror jag inte Catharina vill se fler enebackar!!!
Igår tog vi en promenad runt Kulturens Östarp ( http://www.kulturen.com/03_om_kulturen/05_kulturens_ostarp/kulturens_ostarp.asp )och omgivningen där. Catharina tycker vi har så rolig växtlighet här i södern och passade därför på att känna på diverse blad, bark och mossa:))) Det finns många annorlunda saker här i Skåne om man är från norrland! Dit hör bland annat mullvadshögar, kaninhål och väderkvarnar. En annan höjdpunkt för våra gäster var djuren. Där finns Ardennerhästar, Linderödsgrisar (kolla bilden!!) och gäss. Där finns även en väderkvarn som också är väldigt skånskt. För att inte tala om mossan på taken på husen!!!
Roligt har vi i alla fall haft på våra promenader även om vädret inte är det bästa så kameran har mest fått vara hemma. Här är i alla fall några kort från trädgården.
Simpley, Ruff och Norton busar.
Kollar man noga på bilden ser man att Simpley och Norton har dragkamp.


Imorgon bär det av några mil norrut för andra roligheter...

Inga kommentarer: